14 Ağustos 2012 Salı

Hepinize Merhaba;


   Bu blogu kurma nedenim kucuklugumden beri astrolojiye buyuk ilgi duymam... Turkiye'de edindigim kaynak kitaplar cogunluk olarak gunes burclari ve senelik yorumlardan ibaret oldugu icin bu merakimi iyice arttirdi ve bir sure sonra dogum haritasi yorumlama konusunda bir seyler ogrenmeye calistim. Internetten buldugum kaynaklardan bilgi edinmeye basladim ve bol bol okumayla ve aile ve yakinlarimin dogum haritalari uzerindeki yorumlama calismalarimla belli bir bilgi birikimi edindim.

   Su anda ise her seye sifirdan basliyorum diyebiliriz. :) Ileri derecede astroloji calismalarima yakinda basliyorumm. Yakinda elime gececek olan astrolojinin en iyi bilgi kaynaklarindan bazilarini calisip bu blogda beraber irdelemeye calisacagiz.

   Simdilik astrolojinin temeliyle ilgili bir konudan bahsedelim..

   Astroloji reenkarnasyona inanir... Dogum haritalarimizdaki olumlu ve olumsuz acilar, gecmis yasantimizda edindigimiz deneyimlerle ilgilidir. Yasadigimiz olumsuzluklardan ders alamadiysak, bu su anki dogum haritamiza olumsuz acilar olarak yansir. Ve unutmayin ki olumsuz acilar, onlardan ders almak ve kendimizi bu konularda duzeltmek icin vardir. Hayatimizin bu alanlarini duzeltirsek, bir sonraki yasamimiz bu konuda guzelliklerle dolu olur.. Olumsuz acilarin ustesinden gelmeyi basarirsak, bu konudaki sorunlar ortadan kalkar. Gecmis yasantimizda edindigimiz olumlu deneyimler ise su ana iyi acilar olarak yansir. Iyi acilariniz varsa bilin ki bir onceki yasantinizda bu konuda iyilikler yapmis, kendinizi gelistirmissiniz... Insan her yasaminda deneyimler ve dersler edinerek boylece belli bir olgunluk seviyesine ulasir.

   Simdi de gezegenlere bir bakalim. 2sini Isiklar olarak adlandirdigimiz toplamda 10 gezegen vardir astrolojide. "Isiklar" olarak adlandirilan Gunes ve Ay en onemli gezegenler olarak kabul edilirler. Sonra Icsel Gezegenler dedigimiz Venus, Mars, Merkur, Jupiter ve Saturn gelir. Ve Dissal Gezegenler Uranus, Neptun ve Pluto. Dissal gezegenler dunyaya en uzak mesafede olduklari icin haritalarimizda cok yavas hareket ederler. Bu yuzden nesillere ozel karakteristikleri belirler bu gezegenler... Bir ornek vereyim: Neptun yakin zamanda  Kova'dan Balik burcuna gecis yapti. Neptun bir burcta 14 sene kadar kalir. Yani son 14 senedir Kova Burcu Cagi'ni yasiyorduk. Kova teknolojiyi simgeler; hava elementi burcudur, arkadaslik iliskileriyle, hobilerle, umut ve isteklerle alakalidir. Son 14 senede teknoloji cok ilerledi, sosyal paylasim siteleri sayesinde arkadaslarimizla iliskilerimiz degisti, bazilarimiz hobilerini meslege donusturdu, bazilarimiz ise katildigi kurslarla kendilerini gelistirdi. Cogumuz umut ve isteklerine yaklasti bu konularda. Sohbetler cogaldi, iletisim artti... Fakat insanlari ayni zamanda birbirinden uzaklastirdi Kova Burcu. Arkadaslik iliskileri artti fakat duygusal anlamda Kova burcu eksiktir, cok mantiklidir, dehadir fakat duygusal degildir. Dikkat ederseniz burada Gunes burcunuzdan bahsetmiyorum, bu anlattiklarim Kova'nin genel karakteristikleridir. Ve Neptun Balik burcuna girdi yani Balik Cagi baslamis oldu. Bu yuzdendir ki son zamanlarda dugunler, nisanlar artti :)) Duygusallik ve insani duygulara donus yasadik. Balik burcu kendini dusunmeden ve karsilik beklemeksizin insanlara yardim eder. En onemli ozelliklerinden biridir bu. Ayrica cok hayalperesttir Balik burcu, hayal dunyasi inanilmaz derecede gelismistir. Bu da demektir ki onumuzdeki 14 sene boyunca daha cok duygusal konulara egilimli olacagiz, genis hayal gucumuzle yeni buluslara imza atacagiz, kendimizi baskalari ugruna feda edebilecegiz, insanlik iyi gelismelere sahit olacak diye dusunuyorum... Kaybettigimiz degerleri hatirlatan bir donem olacak bu diyorum ve bugunluk noktayi koyuyorum.

   Bir sonraki post'umda gorusmek uzere,

   Yildizlar size mutlulugu gostersin:)

2 yorum:

  1. Harika bir baslangic olmus askim!.. Son derece ilgi cekici, yalin bir icerik ve anlasilir bir uslup.. Tebrikler, hayirli olsun diyeyim ;-)

    YanıtlaSil